ΑρχικήΠως Μπορώ Να Βοηθήσω

πώς μπορώ να βοηθήσω;

Μπορείτε να κάνετε την ζωή των ορφανών παιδιών πιο όμορφη και το χαμόγελό τους πιο πλατύ. Αρκεί να το θέλετε. υπάρχουν πολλοί τρόποι να ενισχίσετε την προσπάθειά μας

Πέρα από τις έκτακτες ανθρωπιστικές παρεμβάσεις (Δραστηριότητες), κύριος άξονας της δραστηριότητας του Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης είναι τα προγράμματα ‘οικονομικής υιοθεσίας’ ορφανών παιδιών που έχασαν έναν ή και τους δύο γονείς τους σε πολεμικές συγκρούσεις, φυσικές καταστροφές σε διάφορες συγκεκριμένες περιοχές.

Γι  αυτό :

  • Μπορείς να γίνεις δωρητής και να υιοθετήσεις οικονομικά ένα ή και περισσότερα ορφανά παιδιά, αναλαμβάνοντας  τη «δέσμευση» είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού είτε απευθείας στα γραφεία του Καραβανιού να δίνεις 30E το μήνα για ένα χρόνο.
  • Μπορείς να γίνεις δωρητής αντικειμένων στο φιλανθρωπικό μας κατάστημα το “Δεύτερο Χέρι”, όπου πωλούνται όσα προσφέρεις σε πολύ χαμηλές τιμές.
  • Μπορείς να αγοράσεις σε άριστη κατάσταση είδη δώρων, δίσκοι, CD, μικροαντικείμενα, βιβλία, έργα τέχνης, κοσμήματα, κ.α. από το φιλανθρωπικό μας κατάστημα, τα οποία προσφέρονται δωρεάν από τους φίλους μας.

∆ΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης από το ∆εκέμβρη του 1995 προωθεί προγράμματα «οικονομικής υιοθεσίας ορφανών παιδιών» σε διάφορες περιοχές που πλήττονται από πολέμους, φυσικές καταστροφές ή από την ανθρωπιστική κρίση. Τα προγράμματα συνίστανται στη
συγκέντρωση χρημάτων από δωρητές οι οποίοι ενδιαφέρονται να αναλάβουν την οικονομική στήριξη – «υιοθεσία» κάποιου/ων παιδιού/ων και την παράδοσή τους στα χέρια κάθε δικαιούχου με υπογραφή.

Εκτός από το βασικό πρόγραμμα της «οικονομικής υιοθεσίας» ορφανών παιδιών, το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης οργανώνει και πραγματοποιεί αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας με τρόφιμα, φάρμακα και νοσοκομειακό υλικό σε διάφορες χώρες στο κόσμο και στην Ελλάδα ∆ημιούργησε το πρώτο στην Ελλάδα φιλανθρωπικό κατάστημα, το «δεύτερο χέρι» (∆εκέμβριος 2002)