ΑρχικήΠρόγραμμα Σρι Λάνκα

Πρόγραμμα Σρι Λάνκα

.

Στο τέλος του 2004 μια μεγάλη φυσική καταστροφή έπληξε πολλές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και συγκλόνισε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το Τσουνάμι, ένα άγνωστο για τους περισσότερους από μας φυσικό φαινόμενο, έγινε μια τραγική πραγματικότητα για τους κατοίκους της περιοχής αυτής. Χιλιάδες νεκροί, τραυματίες, άστεγοι, ορφανά παιδιά, οικονομική εξαθλίωση ήρθαν να προστεθούν στα πολλά προβλήματα που ήδη αντιμετώπιζαν οι φτωχές αυτές χώρες.

Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορο απέναντι σ΄ αυτή την καταστροφή. Απευθύνθηκε στους Έλληνες πολίτες με ανακοινώσεις στον Τύπο αλλά και με ενημέρωση των παλιών και νέων δωρητών του για τη συγκέντρωση χρημάτων. Από την πρώτη στιγμή, άνοιξε λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα ειδικά για το σκοπό αυτό. Συνεργάστηκε με τοπικούς φορείς για την κατάρτιση λίστας με ορφανά παιδιά, τα στοιχεία των οποίων δόθηκαν σε Έλληνες δωρητές.

Το νέο πρόγραμμα του Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2006 και απευθύνεται σε ορφανά παιδιά από τη Σρι Λάνκα. Ήδη αντιπροσωπεία του Καραβανιού επισκέφθηκε την περιοχή και παρέδωσε βοήθεια σε 183 ορφανά παιδιά, ύψους περίπου 60,000 δολαρίων, τα οποία προήλθαν από έρανο που διενήργησε η Ομοσπονδία Εφοριακών Υπαλλήλων, οι εργαζόμενοι του Συνασπισμού αλλά και από ατομικές προσφορές των φίλων του Καραβανιού.

Η βοήθεια που δόθηκε από το Καραβάνι στις οικογένειες στη Σρι Λάνκα υπήρξε πολύ σημαντική συγκρινόμενη με το βιοτικό επίπεδο της χώρας. Είναι ενδεικτικό ότι το ποσό των 300 δολαρίων που δόθηκε στο κάθε παιδί είναι ικανό να συντηρήσει την οικογένειά του για 6-9 μήνες.

Το πρόγραμμα στη Σρι Λάνκα συνεχίζεται. Στα γραφεία του Καραβανιού υπάρχουν στοιχεία καινούριων παιδιών που περιμένουν τον δωρητή τους. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, εκπρόσωποι της Οργάνωσης θα επισκεφθούν τη μακρινή χώρα για να παραδώσουν τα χρήματα στους κηδεμόνες των παιδιών.