ΑρχικήΕλληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης

Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης

Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης είναι μια ελληνική μη-κυβερνητική, μη κερδοσκοπική ανθρωπιστική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992, ( από τρεις έλληνες ευρωβουλευτές τους Αλ. Αλαβάνο, Παρ. Αυγερινό και Παν. Λαμπρία)

Η ιδέα για τη δημιουργία του γεννήθηκε όταν τα σύννεφα του πολέμου μαζεύονταν στην περιοχή μας. Όταν ο εμφύλιος στη Βοσνία ξεσπούσε στο Σεράγεβο.

Σκοπός ήταν να μετουσιώσουμε τις ανησυχίες τις ευαισθησίες, τη διάθεση για προσφορά των συμπολιτών μας σε συγκεκριμένη δράση. Να βοηθήσουμε τα αθώα θύματα των πολεμικών αναμετρήσεων και ιδιαίτερα τα παιδιά.

Χιλιάδες συμπολίτες μας στήριξαν τις προσπάθειές μας, μας εμπιστεύτηκαν, μας αγκάλιασαν. Οι σκοποί του Καραβανιού διευρύνθηκαν, για να περιλάβουν την παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται και από φυσικές ή άλλες καταστροφές. Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης ξεκίνησε το οδοιπορικό του φορτωμένο με την εμπιστοσύνη και τις ευχές χιλιάδων συμπολιτών μας και κατάφερε κάνοντας ένα μεγάλο οδοιπορικό, να φτάσει σχεδόν στη άκρη του κόσμου δίνοντας ελπίδα και χαμόγελα σε περισσότερα από 25 χιλιάδες ορφανά παιδιά του πολέμου της Βοσνίας, της Σερβίας, της Παλαιστίνης, στα ορφανά του εμφυλίου στο Λίβανο, στα παιδιά του τσουνάμι στη Σρι Λάνκα, των σεισμών στην Αϊτή, στα ορφανά του AIDS στην Ουγκάντα, στα ξεριζωμένα παιδιά της Σομαλίας, κ.α.

Όταν το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης ξεκίνησε πριν από είκοσι τρία χρόνια, δεν είχαμε φανταστεί ότι θα χρειαστεί να ζητήσουμε βοήθεια για τις φτωχές οικογένειες της πατρίδας μας. Όμως σήμερα που η οικονομική κρίση στη χώρα μας παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικής καταστροφής, δημιουργήσαμε δεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης και στην Ελλάδα. Έτσι τα τελευταία τέσσερα  χρόνια με το πρόγραμμα μας οικονομικής «υιοθεσίας» βοηθάμε αποκλειστικά ορφανά παιδιά στην Ελλάδα.

Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης πρωτοπορώντας έχει μεταφέρει από το 2002 και στην Ελλάδα το διαδεδομένο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θεσμό των φιλανθρωπικών καταστημάτων «CHARITY SHOP» με το μαγαζί του το ¨δεύτερο χέρι».

Με τον θεσμό αυτό το Καραβάνι έχει πετύχει την ενεργοποίηση ακόμα περισσότερο της εθελοντικής συμμετοχής και της προσφοράς των πολιτών ώστε να είναι σε θέση να διευρύνει τα υπάρχοντα προγράμματα του και να προωθεί και υλοποιεί παράλληλα με τα προγράμματα οικονομικής υιοθεσίας και νέες δράσεις.

Στο Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης μετά από δύο και πλέον  δεκαετίες δραστηριότητας στο εξωτερικό και την Ελλάδα πιστεύουμε ότι μεγάλη σημασία για τους ανθρώπους που βοηθάμε έχει ,εκτός από την οικονομική βοήθεια, η ηθική και ψυχολογική στήριξη αυτών. Η διαπίστωση αυτή γίνεται πιο σημαντική για μας, για να προσεγγίζουμε τους ανθρώπους με ειλικρίνεια και διακριτικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους που έχουν χάσει τους δικούς να αισθάνονται ότι κάποιος τους σκέφτεται κάποιος τους βοηθάει κάποιος τους νοιάζεται και ρωτάει για αυτούς.

Η οικονομική «υιοθεσία» ενός παιδιού ή η οποιαδήποτε συμβολή στο λογαριασμό μας, ή η στήριξη του μαγαζιού μας, και βεβαίως η διάδοση του προγράμματος σε φίλους και γνωστούς, θα είναι μεγάλη προσφορά, γιατί

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ Ν’ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ Ν΄ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 

ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥ ΕΝΑ ΟΡΦΑΝΟ ΠΑΙΔΙ