ΑρχικήΓιατί Διαφέρουμε.

Γιατί Διαφέρουμε.


Το “Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης” συστάθηκε το 1993 και είναι μία από τις παλαιότερες ελληνικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.


Η οργάνωσή μας, με σεμνότητα και χαμηλούς τόνους, ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα, τόσο στον τομέα της άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας, όσο κυρίως, στον τομέα στήριξης ορφανεμένων οικογενειών, μέσω προγραμμάτων «οικονομικής υιοθεσίας» ορφανών παιδιών από Έλληνες δωρητές. Οι δωρητές μας είναι απλοί άνθρωποι που γνωρίζουν πού πάνε τα χρήματά τους, μας εμπιστεύονται και συνήθως από το υστέρημά τους, αναλαμβάνουν να στηρίξουν ένα τέτοιο παιδί.

Επίσης, το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης πρωτοπορώντας έχει μεταφέρει από το 2002 και στην Ελλάδα το διαδεδομένο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θεσμό των φιλανθρωπικών καταστημάτων «CHARITY SHOP» με το μαγαζί του το ¨δεύτερο χέρι».

Με τον θεσμό αυτό το Καραβάνι έχει πετύχει την ενεργοποίηση ακόμα περισσότερο της εθελοντικής συμμετοχής και της προσφοράς των πολιτών ώστε να είναι σε θέση να διευρύνει τα υπάρχοντα προγράμματα του και να προωθεί και υλοποιεί παράλληλα με τα προγράμματα οικονομικής υιοθεσίας και νέες δράσεις.

Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας, γι αυτό οφείλουμε να το υπερασπιστούμε: Δηλώνουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια, δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ, ούτε από τα κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, ούτε από τον ΟΗΕ, ούτε από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν πήραμε γιατί δεν ζητήσαμε. Δεν ζητήσαμε γιατί είναι ακλόνητη πεποίθησή μας ότι δεν μπορεί να υπάρχει Μη Κυβερνητική Οργάνωση που να στηρίζεται σε “κυβερνητικές” χορηγίες. Γιατί δεν μπορεί μια τέτοια οργάνωση να σπεύδει όπου τους στέλνει το χρήμα και οι σκοπιμότητες των χορηγών και όχι εκεί που υπάρχουν οι πραγματικές ανάγκες. Αλλά και γιατί δεν θέλαμε να ανακατευτούμε σε αυτή τη χρονίζουσα, “δύσοσμη” και αδιαφανή υπόθεση των εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων».