ΑρχικήΆλλα Προγράμματα

Άλλα Προγράμματα

.

Εκτός από το βασικό πρόγραμμα της «οικονομικής υιοθεσίας» ορφανών παιδιών, το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης:

Το 1997, οργάνωσε και πραγματοποίησε αλλεπάλληλες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας με τρόφιμα, φάρμακα και νοσοκομειακό υλικό στην Αλβανία (στάλθηκαν περισσότερα από 25,000 ατομικά δέματα).

Οργάνωσε και πραγματοποίησε αποστολή φαρμακευτικού υλικού για το λαό του Σουδάν.

Προσέφερε τη βοήθειά του στους Κούρδους πρόσφυγες της Ελλάδας με την παροχή τροφίμων, ρουχισμού, υπνόσακκων και ειδών καθαριότητας.

Την Άνοιξη του 1999, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, πραγματοποίησε αποστολή στο Βελιγράδι, όπου παρέδωσε τρόφιμα και φάρμακα σε δύο νοσοκομεία και ένα ορφανοτροφείο.

Οργάνωσε τέσσερις εθελοντικές αιμοδοσίες για τη συγκέντρωση αίματος για τις ανάγκες των νοσοκομείων της Γιουγκοσλαβίας.

Μετά το σεισμό του 1999 στην Αθήνα, προσέφερε βοήθεια στους αστέγους με την παροχή σκηνών και τροφίμων, αλλά και μέσω προγράμματος στήριξης πληγέντων υπερηλίκων στο Δήμο Μενιδίου.

Βοήθησε οικονομικά και διαδικαστικά την επανασύνδεση οικογενειών Κούρδων πολιτικών προσφύγων από το ΙΡΑΚ οι οποίοι ζούσαν στην Ελλάδα με τους συγγενείς τους στη μακρινή Αυστραλία.

Προσέφερε δώρα (παιχνίδια και ρούχα) στα παιδιά του ορφανοτροφείου «Χατζηκυριάκειο».

Προσέφερε τρόφιμα (σε ατομικά δέματα) στην Κοινότητα Ασσυρίων Αττικής.

Έστειλε στο Σουδάν ιατρικό εξοπλισμό για τη δημιουργία οδοντιατρείου.

Έστρωσε  με δέματα με τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από δωρητές του Ελληνικού Καραβανιού δέματα  στα πλαίσια της Καμπάνιας του « ΚΑΛΕΣΕ ΦΕΤΟΣ ΕΝΑ ΦΤΩΧΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΣΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙ» Έστρωσε το πασχαλινό τραπέζι οικογενειών με ανήλικα παιδιά που έχουν ανάγκη με δέματα από τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν… Καραβανιού στο πλαίσιο της Καμπάνιας… ΤΡΑΠΕΖΙ”.

Πραγματοποίησε εκστρατεία για την εξεύρεση συγκεκριμένου υγειονομικού υλικού σχετικού με το AIDS για παιδιά στην Ουγκάντα, όταν η αντιπροσωπεία μας κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκεί, στα πλαίσια του προγράμματος οικονομικής υιοθεσίας ορφανών παιδιών, ήρθε σε επαφή με κατά τόπους υγειονομικές υπηρεσίες και αποφασίστηκε η επέκταση του προγράμματος και να πραγματοποιηθεί