Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/vhosts/karavani.gr/httpdocs/administrator/components/com_hikashop/helpers/helper.php on line 2891
Επιστολή στα σχολεία

Αγαπητή κ. Διευθύντρια,

Aγαπητέ κ. Διευθυντά,

Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης είναι μια ελληνική  μη κερδοσκοπική  ανθρωπιστική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992. Το βασικό της πρόγραμμα είναι η οικονομική  «υιοθεσία» ορφανών  παιδιών  που έχασαν τους γονείς τους, εξ αιτίας πολεμικών συγκρούσεων ή  φυσικών καταστροφών, αλλά και η στήριξη  ορφανών παιδιών που μεγαλώνουν σε ακραία φτώχεια σε ένα εξαιρετικά  δυσμενές κοινωνικό - οικονομικό περιβάλλον.

 Είμαστε περήφανοι γιατί  χάρη στην ευαισθησία και την  προσφορά  απλών ανθρώπων να βοηθήσουν ένα παιδί, την εργασία και το πάθος των εθελοντών μας,  καταφέραμε να στηρίξουμε  οικονομικά περισσότερα από 25 χιλιάδες ορφανά  παιδιά του πολέμου  της Βοσνίας, της Σερβίας, της Παλαιστίνης, τα ορφανά του εμφυλίου στο Λίβανο, τα παιδιά του τσουνάμι στη Σρι Λάνκα, των σεισμών στην Αϊτή, τα ορφανά του AIDS στην Ουγκάντα, τα ξεριζωμένα παιδιά της Σομαλίας, κ.α.  

Πριν πέντε χρόνια, όταν η οικονομική κρίση στην Ελλάδα πήρε διαστάσεις ανθρωπιστικής καταστροφής, σταματήσαμε κάθε διεθνή δραστηριότητα. Με το πρόγραμμα οικονομικής «υιοθεσίας» βοηθάμε αποκλειστικά ορφανά παιδιά στην Ελλάδα. Ενισχύουμε οικονομικά   ορφανά  παιδιά που έχουν χάσει και τους δύο γονείς και των οποίων οι κηδεμόνες  είναι ο παππούς ή η γιαγιά με πολύ χαμηλό εισόδημα, που πρέπει να βοηθηθούν,  ώστε τα παιδιά να μην καταλήξουν σε ιδρύματα. Ταυτόχρονα στο πρόγραμμα εντάσσονται και ορφανά από τον ένα γονέα και ο άλλος να είναι άνεργος με πενιχρά  εισοδήματα.

Ήδη με την βοήθεια  των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων απ’ όλη τη χώρα, ενισχύουμε οικονομικά πολλές δεκάδες ορφανά παιδιά που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμά μας.

Τονίζουμε  ότι ποτέ δεν ζητήσαμε και δεν λάβαμε οικονομική ενίσχυση από το ελληνικό δημόσιο ή  την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά  η οικονομική στήριξη αυτών των παιδιών επιτυγχάνεται  με την βοήθεια απλών ανθρώπων που αναλαμβάνουν τη στήριξη ενός συγκεκριμένου παιδιού με ένα ποσό 30€ ανά  μήνα και για ένα χρόνο.

Εμείς πιστεύουμε  ότι στα καθήκοντά μας είναι η αφύπνιση  του αισθήματος της αλληλεγγύης και της κοινωνικής  προσφοράς, που μπορεί να προσφέρει ένα δίχτυ προστασίας, μια ζεστή αγκαλιά στα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας.

Στο πλαίσιο αυτό έχουμε μεταφέρει από το 2002 και στην Ελλάδα το διαδεδομένο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θεσμό των φιλανθρωπικών καταστημάτων «CHARITY SHOP» και έχουμε δημιουργήσει στο κέντρο της Αθήνας ένα τέτοιο  μαγαζί  με ονομασία  «δεύτερο χέρι».

Στο μαγαζί μας έρχονται εκατοντάδες φίλοι μας, που μας προσφέρουν δωρεάν είδη που δεν επιθυμούν πλέον να τα έχουν στο σπίτι τους, όπως είδη δώρων, διακοσμητικά, είδη κουζίνας φο μπιζού, κοσμήματα, έργα τέχνης, βιβλία,  μικροέπιπλα,  cd-dvd, κ.ά.), εκτός από ρούχα και παπούτσια .

Πιστεύουμε ότι μία τέτοια οργάνωση σαν το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης  που στηρίζει  ορφανά παιδιά, που λειτουργεί το μοναδικό στην Ελλάδα  φιλανθρωπικό μαγαζί (charity shop), προσφέρεται ως παράδειγμα θετικής δράσης, ως υπόδειγμα αλληλεγγύης, που αξίζει οι μαθητές του σχολείου σας να γνωρίζουν. 

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιες τάξεις σχολείων υιοθετούν για ένα χρόνο συνομήλικα παιδιά του προγράμματός μας, όπως και περιπτώσεις που σχολεία ή τάξεις ή κάποιοι μαθητές και μαθήτριες μαζεύουν, κυρίως από το σπίτι τους, παλαιά αντικείμενα  που μπορούν να πουληθούν από το φιλανθρωπικό μας μαγαζί, μας τα προσφέρουν, και τα έσοδα πάνε για να βοηθήσουν τα παιδιά του προγράμματός μας.

Θα είμαστε ευτυχείς αν θα ζητούσατε περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματά μας, ή για να συζητήσουμε τoυς τρόπους που θα μπορούσαν να μας γνωρίσουν τα παιδιά του σχολείου σας.

Με εκτίμηση

Κων/νος Παπαδιγενόπουλος

 

Πρόεδρος του Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης

Η διεύθυνσή μας είναι:   Φιλανθρωπικό μαγαζί «το δεύτερο χέρι», Φειδίου 18 Α Αθήνα

Υπεύθυνη προγράμματος  κ. Ζωή Κουμπιού , Δευτέρα –  Παρασκευή  10.00 – 13.00 

Τηλέφωνο επικοινωνίας :2103816886

 

www.karavani.gremail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social Media